CRVENA JABUKA-THE BEST OF 35-ÅRSJUBILEUM - Spektrum Events
En plattform för nya röster
17385
post-template-default,single,single-post,postid-17385,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

CRVENA JABUKA-THE BEST OF 35-ÅRSJUBILEUM

Pustervik, 7 mars 2020

Den största regionala konsert attraktionen Crvena Jabuka är på 35-årsjubileums turnè och kommer äntligen till Sverige och Pustervik i Göteborg!
Crvena Jabuka/Red Apple är ett av de största namnen på ex-yu-rock- och popscenen, ett band som har sitt ursprung 1985 och som över 35 år senare fortfarande är ett av de mest populära banden från Balkanregionen.
På åttiotalet, när bandet bildades och fick sitt namn efter ett äpple som en av medlemmarna hade med sig till repetitionen, kunde antagligen ingen ha drömt om att många ungdomar decennier senare skulle spela sina första gitarrackord direkt ur deras låtar.
I början tillhörde bandet den New Primitives genren, men genren var inte viktigt säger frontmanen Zera, ”det viktiga var att musiken kommer från själen” och alla Red Apple-låtar är soullåtar.
Från deras första album 1986 (”Bjezi kiso s prozora”, ”Dirlia”, ”Sa tvojih usana” …) till deras senaste ”Nocturno”, har de spelat in mer än 200 låtar. För albumet ”Sanjati” från 1990 belönades bandet med Ampex Golden Reel International Award.

CRVENA JABUKA – MINKA (OFFICIAL VIDEO)

7 mars 2020 kl 21:00

Pustervik

Järntorgsgatan 12–14, Göteborg

Föreställningsplats karta - Göteborg: