Crvena jabuka - The best of - Spektrum Events
En plattform för nya röster
17418
post-template-default,single,single-post,postid-17418,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Crvena jabuka – The best of

Brewhouse Arena, 29 april 2022 kl. 20:30

Den största regionala konsert attraktionen Crvena Jabuka är på turnè och kommer till Sverige och Brewhouse i Göteborg!

Crvena Jabuka/Red Apple är ett av de största namnen på ex-yu-rock- och popscenen, ett band som har sitt ursprung 1985 och som över 35 år senare fortfarande är ett av de mest populära banden från Balkanregionen. 

På åttiotalet, när bandet bildades och fick sitt namn efter ett äpple som en av medlemmarna hade med sig  till repetitionen, kunde antagligen ingen ha drömt om att många ungdomar decennier senare skulle spela sina första gitarrackord direkt ur deras låtar.

I början tillhörde bandet den New Primitives genren, men genren var inte  viktigt  säger frontmanen Zera,  ”det viktiga var att  musiken  kommer från själen” och alla Red Apple-låtar är soullåtar.

Från deras första album 1986 (”Bjezi kiso s prozora”, ”Dirlia”, ”Sa tvojih usana” …) till deras senaste ”Nocturno”, har de spelat in mer än 200 låtar. För albumet ”Sanjati”  från 1990 belönades  bandet med Ampex Golden Reel International Award.

Crvena Jabuka – Zlato moje, dobar dan

29 april 2022 kl 20:30

Brewhouse

Åvägen 24, 412 51 Göteborg

Föreställningsplats karta - Göteborg: