Divlje jagode - Live in Göteborg - Spektrum Events
En plattform för nya röster
17396
post-template-default,single,single-post,postid-17396,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Divlje jagode – Live in Göteborg

Pustervik, 25 september 2021

40-ÅRSJUBILEUM

Ett nostalgiskt möte med ett band vars historia sträcker sig över 40 år tillbaka.

Det är få band, oavsett genre eller regional härkomst, som har lyckats få så många framgångsrika texter som Divlje Jagode har gjort. Det faktum att det på väst Balkan finns ett band som har sålt album för miljonbelopp inom ”hard and heavy” genre är svår att tro.

Divlje Jagodes karriär sträcker sig från 1978 och de har satt en permanent stämpel i diskografin och den urbana kulturen med låtar som både den yngre och äldre generationen kan identifiera sig med.
Det finns få musiktillställningar där man inte seplar någon utav Divlje Jagodes många låtar som är folkkära såsom ’Jedina moja’, ’Krivo je more’, ’Ne želiš kraj’, ’Zauvijek tvoj’, ’Kako si topla i mila’, ’Zvijezda sjevera’, ’Marija’. Lika osannolikt skulle det vara att låtar som ’Motori’, ’Divlje Jagode’, ’Auto stop’, ’Šejla’, ’Kap po kap’, ’Let na drugi svijet’ inte skulle spelas på sammankomster med rock tema eller konserer.
Med tolv album, hundratals låtar och tiotal klassiska hits så har Divlje Jagode idag lika hängiven publik som i början av åttiotalet som följer deras karriär.

Vid detta speciella tillfälle kommer den första sångaren Divlje Jagode, Toni Janković, att sjunga med dem.

toni jankovic
Toni Janković

YouTube
Divlje Jagode – Krivo je more

divlje-jagode

25 september 2021 kl. 20:30

Pustervik

Järntorgsgatan 12, 413 01 Göteborg

Föreställningsplats karta - Göteborg: