JA MAHALUSA Cabaret // STORA TEATERN Göteborg 2014

Succékabarén som kallats för en bosnisk Sex and the City. Över hundratusen människor har redan sett föreställningen där kompaniet FILTER från Sarajevo gör satirisk humor på teman som relationer, könsroller och sex.

Mahaluša älskar att skvallra om människor och händelser från sitt kvarter (mahale). Hon iklär sig olika karaktärer som talar eller sjunger genom henne, om sin vardag, sina problem och känslor. Tonen är humoristisk, ofta ironisk och riktar eggen mot sterotypa föreställningar om relationer och könsroller. På scen står två skådespelare som ackompanjeras av en levande orkester som spelar pop, rock, jazz och sevdah.

Föreställningen baseras på den bästsäljande boken av krönikören Indira Kučuk- Sorguč, som gjort sig känd som en humoristisk och brutalt ärlig skildrare av kärlek i det moderna Bosnien.  Sorguč var också med och grundade FILTER 2008. Organisationen strävar efter att “filtrera eller rensa” bort inrutade och förvrängda kulturella värderingar i samhället, som vuxit fram i samband med kriget. Detta genom att främja nya kulturella inriktningar och trender.

Föreställningen spelas på bosniska och textas till svenska.

Fotogaleri