Mostar Sevdah Reunion - Göteborg - november 2017 - Spektrum Events
En plattform för nya röster
16799
post-template-default,single,single-post,postid-16799,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Mostar Sevdah Reunion – Göteborg – november 2017

Musikalisk urkraft från Bosnien-Hercegovina

Med fjorton album i bagaget och fans över hela världen är det ingen överdrift att säga att den bosniska musikgruppen Mostar Sevdah Reunion är riktiga superstjärnor. Deras musik lyckas sammankoppla ett nutida urbant uttryck tillsammans med rötter ur den traditionella balkanmusiken, benämnd som sevdalinka. Texterna är vackert lidelsefulla och lämnar lyssnaren snarare inspirerad än deppig. Deras senaste album Tales From a Forgotten City hyllades av både kritiker och allmänhet och det brittiska tv-programmet BBC Music-Review kallade musiken ”Härligt flytande, slingrande och fullmatat med passion.

Bandet har samarbetat med flera stora artister, bland andra Esma Redžepova, Ljiljana Buttler och Boban Marković. Konserterna lockar publik i alla åldrar och samhällsklasser som tillsammans vill uppleva den stora kraft, energi och improvisationsförmåga som bandet har gjort sig känt för. Sevdalinka är en folkmusikgenre med lång tradition i Bosnien-Hercegovina, som även är mycket populär i Montenegro, Serbien, Kroatien och Makedonien. Ursprungligen kommer ordet från turkiskans sevda som betyder kärlek. Musiken är nära besläktad med genrer som flamenco, fado och blues.

Konserten är ca 2 h inklusive paus.

YouTube
Čudna jada od Mostara grada (LIVE in Warsaw):

YouTube
Film trailer Mostar Sevdah Reunion ”TALES FROM A FORGOTTEN CITY”:

18 nov 2017

19:00

Stora Teatren Göteborg - Stora Scenen

Kungsparken 1, Göteborg

Kristallbaren öppen från kl 17.30

Föreställningsplats karta: