Roses for Anne Teresa – Football Stories // STORA TEATERN Göteborg 2015

Det handlar om passion, kärlek och känslor. Om svaghet och styrka. Och det handlar om män. Med kraftfull modern dans och pop-folkmusik från Balkan har den erkände bosniske regissören Haris Pašović, koreografen Edward Clug och komponisten Philip Tan skapat en mycket uppskattad dansföreställning om mansrollen och den nya tidens manlighet.

Det blir en hyllning till koreografen Anna Teresa de Keersmaekers legendariska verk Rosas danst Rosas från 1983.

– Hon har skapat ett av de mest djupgående artistiska verken kring kvinnor och kvinnlighet som jag har upplevt. Vi ville göra en lika djupgående undersökning av män och manlighet idag, och har därför också dedikerat vårt verk till Anne Teresa, berättar Haris Pašović.

Föreställningen utspelar sig i en bar i en liten stad i Balkan. Där redefinieras den manliga identiteten. Vem är den moderna mannen? Vilka är hans passioner och problem? Vilka är hans drömmar, önskningar och möjligheter? Det blir ett varmt porträtt av en fri och passionerad man utanför de stereotypa förväntningarna.

– Under de senaste 60 åren har mansrollen genomgått en stor utveckling.  Vi behöver en ny definition av vad det innebär att vara man idag, en mer nyanserad bild med mer känslighet, säger Haris Pašović.

Det blir som titeln avslöjar också ett inslag av fotbollsinspirerad koreografi, där fotbollens lekfulla, intelligenta och teambildande sidor lyfts fram.  Abstrakt fotboll framförd av en grupp skickliga moderna dansare.

Den internationella ensemblen leds av operasångerskan Aida Čorbadžić (Bosnien och Hercegovina), och består av dansarna Ulisse Romano (Italien), Ibrahim Ouattara (Burkina Faso), Thomas Steyaert (Belgien), Aydar Valeev (Ryssland) och Ayberk Esen (Turkiet). Med på scenen finns även den singaporianska-kinesiska kompositören Philip Tan som spelar live i föreställningen.

Sångerna textas på engelska.

FAKTA

Föreställningen tilldelades “Special Award for Best Choreography” på International Theatre Festival MES Sarajevo 2011

Regi: Haris Pašović
Koreografi: Edward Clug

Medverkande: operasångerskan Aida Čorbadžić (Bosnien och Hercegovina), består av dansarna Ulisse Romano (Italien), Ibrahim Ouattara (Burkina Faso), Thomas Steyaert (Belgien), Aydar Valeev (Ryssland) och Ayberk Esen (Turkiet) finns även den singaporianska-kinesiska kompositören Philip Tan som spelar live i föreställningen

Föreställningens längd: 90 minuter.

Sångerna textas på engelska.

Köp biljett här: www.goteborg.se